Legende Paul Lim verslaat Wereldkampioen Rob Cross op de World Cup of Darts

FOTO: Kelly Deckers (PDC)

Paul Lim uit Singapore wordt ook wel de dartopa van de sport genoemd. Met zijn 64 jaar kan hij zich nog steeds meten met de rest van de top binnen de PDC. Lees hieronder meer over Paul Lim!

Singapore is de afgelopen jaren altijd één van de smaakmakers op de World Cup of Darts geweest. Met de altijd glimlachende Paul Lim als captain wordt het land altijd op handen gedragen door het publiek.

We beginnen met een kleine terugblik op de editie uit 2017 van de World Cup of Darts. Singapore moest het opnemen tegen het Schotland van Gary Anderson en Peter Wright. Op papier natuurlijk een kansloze missie maar niets bleek minder waar….

Ook dit jaar wisten de heren uit Singapore de eerste ronde te overleven. Ze wisten met Nieuw-Zeeland door ze met 5-3 te verslaan in de koppelwedstrijd.

Gisteren stond het Engeland van wereldkampioen Rob Cross op de heren Lim te wachten. De ervaren Paul Lim moest beginnen tegen de man nu Rob Cross. Natuurlijk net als vorig jaar op papier een kansloze missie maar is dat ook zo voor Paul Lim? Bekijk hieronder de prachtige beelden terug van zijn wedstrijd tegen Cross!

Een wedstrijd die de ervaren Lim met een gemiddelde van maar liefst boven de 102 wist af te sluiten. Een overwinning op de huidige wereldkampioen van de man die 28(!) jaar geleden voor altijd de boeken in ging bij de dartsport. Uiteindelijk wist Engeland met veel moeite alsnog Singapore van zich af te schudden doordat Chisnall zijn singlepartij won en Team Engeland te sterk was in de beslissende koppelwedstrijd.

In 1990 was Paul Lim de eerste darter die het voor elkaar wist te krijgen om een 9-darter te gooien op het Wereldkampioenschap darts. Bekijk hieronder de beelden terug!

Ook op het afgelopen WK Darts liet Lim nog maar eens zien dat hij het darten nog lang niet is verleerd. In de voorronde wist hij Kai Fan Leung met 2-0 te verslaan waarna hij in de eerste ronde zelfs Mark Webster naar huis stuurde door met 3-2 in sets van hem te winnen. In de tweede ronde had hij pech met de loting want toen moest Lim het opnemen tegen Gary Anderson. Hij verloor die wedstrijd uiteindelijk met 4-1 in sets.

Natuurlijk hopen we nog veel van Paul Lim te zien, maar één ding is zeker: Paul Lim is een echte legende!

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in