Nederland verdedigt World Cup of Darts titel dankzij afgetekende overwinning op Schotland

FOTO: Kelly Deckers (PDC)

Na vier dagen is het einde inzicht! De laatste twee landen zijn overgebleven en moeten gaan uitmaken wie ervandoor gaat met de wereldtitel voor koppels. Nederland moest gaan proberen om de titel te prolongeren maar het zal zeker geen makkelijke klus worden want hun tegenstander is het Schotland van Peter Wright en Gary Anderson. Lees hier het verloop van de finale terug!

Peter Wright vs Michael van Gerwen
Van Gerwen mocht aan de eerste single-wedstrijd van de finale beginnen. Het leek erop dat Wright direct kon breaken maar via een geweldige 143-finish wist de Nederlander zijn eigen leg te behouden. Via een D4 check-out wist ‘Mighty Mike’ ook direct te breaken maar ‘Snakebite wist via een 103-finish direct terug te breaken. De Schot verzilverde de break via een 70-finish op D8 waardoor de stand weer gelijk was. Via een 112-finish wist Van Gerwen als eerste op een matchpoint te komen. Via een 92-finish verzilverde hij het matchpoint. Dankzij de 4-2 overwinning van ‘MvG’ komt Team Nederlander op 1-0.

Gary Anderson vs Raymond van Barneveld
Van Barneveld mocht als tweede namens Team Nederland uitkomen in de finale. Hij moest het opnemen tegen generatiegenoot Gary Anderson. De Schot mocht beginnen aan de wedstrijd en deed dat goed via de D10. Via een 80-finish wist ‘The Flying Scotsman’ een break te plaatsen die hij wist te verzilveren via de D4. Hierdoor wist Anderson op een matchpoint te komen waarvoor hij vijf kansen kreeg. Toch ging Van Barneveld ermee vandoor via de D10. Via de D3 wist Anderson de wedstrijd met 4-1 te winnen. Hierdoor wist Team Schotland op een 1-1 stand te komen in de finale.

Team Schotland vs Team Nederland
Onze landgenoten mochten beginnen aan de koppelpartij. Van Gerwen gooide een 66-finish uit waardoor ze hun eigen leg konden behouden. Via een fantastische 135-finish van Van Barneveld wist Nederland direct een break te plaatsen. Barney wist de break te verzilveren via opnieuw een knappe finishes namelijk een 96 check-out. Via een 127-finish op de Bull wist Anderson de Schotten nog in leven te houden. Na missers van beide landen was het uiteindelijk Van Barenveld die de wedstrijd besliste via D8. Team Nederland kwam op een 2-1 voorsprong.

Gary Anderson vs Michael van Gerwen
Het was de Schot die mocht beginnen aan mogelijk de laatste wedstrijd van de avond. Van Gerwen snoepte de eerste leg direct af via D12. Hij wist de break te verzilveren via een knappe pijl op D8. Er leek geen ruimte meer te zijn maar hij vond het toch door helemaal aan de zijkant van de oche te gaan staan. Anderson miste twee pijlen op D14 waardoor Van Gerwen via tops op een matchpoint kwam. ‘Mighty Mike besliste de wedstrijd via opnieuw de tops. Hij verslaat Gary Anderson met 4-0.

Uitslag finale World Cup of Darts 2018:
Team Nederland vs Team Schotland 3-1

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in