Schotland en Nederland simpel door, Australië en België winnen koppels voor plek in halve finale

FOTO: Kelly Deckers (PDC)

Afgelopen middag werden de kwartfinales voor de World Cup of Darts gespeeld. Lees hier alles terug van de kwartfinales.

Schotland (1) – Japan
De eerste partij van de middag ging tussen Schotland (G. Anderson en P. Wright) en Japan (S. Asada em H. Marumatsu)

In de eerste single partij nam Wright het op tegen Asada. In de eerste leg miste Asada een dart op de dubbel, waarna Wright via de dubbel 10 meteen de break wist te plaatsen. Deze break wist ”Snakebite” ook te verzilveren. In leg drie wist Wright wederom een break te plaatsen doormiddel van een 121-finish op de Bull. In leg vier miste hij een 104-finish op D16. Asada kreeg een kansje vanaf 126, maar miste de Bullseye. Wright faalde niet en gooide de D8 met zijn tweede dart. Wright won met 4-0 van Asada en bracht Schotland zo op een 1-0 voorsprong.

De tweede single ging tussen Anderson en Muratmatsu. In leg een wist Anderson vrij eenvoudig zijn eigen leg te houden. Muratmatsu lukte dat ook bijna, maar hij miste drie darts op de dubbel, waarna Anderson vanaf 60 de break wist te plaatsen. De break wist hij ook te verzilveren doormiddel van een goede 110-finish. In de vierde leg ging het wederom eenvoudig voor ”The Flying Scotsman” Muratmatsu gooide nog wel een 180-er om de druk erop te zetten, maar dat mocht niet baten. Anderson vond de D20 voor een 4-0 overwinning. Schotland gaat eenvoudig door naar de halve finale.

Wales (5) – Australië (4)
De tweede partij ging tussen Wales en Australië. Voor Wales speelde Price en Clayton. Voor Australië was het Whitlock en K. Anderson.

De eerste single ging tussen Gerwyn Price en Simon Whitlock. Whitlock wist heel met een prima 15-darter zijn eigen leg te houden, waarna hij met een 12-darter een break wist te plaatsen. Wederom hield hij zijn eigen leg zonder al teveel moeite. Whitlock miste een 167-finish op de Bullseye, waarna Price via de D4 zijn leg wist te houden. Hij wist nog iets langer in de wedstrijd te blijven door 72 uit te gooien via de D20. In leg zes was Whitlock weer zoals hoe hij was begonnen. Doormiddel van 9 en D8 wist hij de partij met 4-2 te winnen. Australië kwam op een 1-0 voorsprong.

De tweede single ging tussen Jonny Clayton en Kyle Anderson. Clayton won heel eenvoudig zijn eigen leg, waarna hij Anderson ook makkelijk wist te breaken. Deze break wist hij ook te verzilveren. In de vierde leg wist Anderson wederom niet echt tegenstand te bieden, waardoor Clayton via T20-D10 de partij wist te winnen. Hierdoor wist Wales de stand naar 1-1 te brengen en er zo nog een koppelpartij uit te slepen.

In de koppels wist Wales meteen een break te plaatsen doormiddel van de D10. Deze break werd direct weer terug gedraaid via de D18. De derde leg ging heel eenvoudig met de darts mee voor de mannen van Down Under. Australië wist opnieuw te breaken met een heerlijke 121-finish op de Bullseye. In de vijfde leg miste Wales twéé darts op de dubbel, waarna Anderson de D20 raakte met zijn laatste pijl. Australië wint met 2-1 van Wales en wist zo een plaats in de halve finale te bemachtigen.

Engeland (2) – België (7)
De derde kwartfinale ging tussen Engeland en onze zuiderburen België, oftewel Cross en Chisnall tegen K. Huybrechts en Van den Bergh.

De eerste single van deze partij ging tussen Cross en Huybrechts. Cross wist meteen via de D16 een break te plaatsen. Deze break wist hij ook te verzilveren nadat hij de D5 had gevonden. De derde en vierde leg gingen allebei met de darts mee. Kim deed het via een 82-finish (Bullseye-D16) terwijl Rob het via de D20 deed. Huybrechts hield nogmaals zijn eigen leg om zo in de wedstrijd te blijven, maar Cross deed hetzelfde en wist zo de partij te pakken. Engeland kwam op een 1-0 voorsprong.

De tweede single van de partij gingen tussen Chisnall en Van den Bergh. De Belg startte sterk en wist meteen een break te plaatsen. Chisnall wist direct een break terug te plaatsen. Met een super 121-finish wist Van den Bergh wederom te breaken. Deze keer wist hij de break wel te verzilveren doormiddel van een 71-finish. Chizzy wist met een 160-finish zijn eigen leg te houden. In leg zes miste Van den Bergh 5 matchdarts, waarna Chisnall de D8 wist te vinden voor de 3-3. De zuiderbuur wist aan het langste eind te trekken in de decider en op deze manier wist hij er nog een koppelpartij uit te slepen. België trok de stand gelijk naar 1-1 en daar kwamen de koppels.

In de koppelpartij wist België hun eigen leg te houden. In de tweede leg wisten de Belgen de Engelse te breaken via de dubbel 16. Wederom via de dubbel 16 wisten ze de break te verzilveren. Van den Bergh miste een matchdart op de Bull, waarna Engeland hun eerste pijl kregen op de dubbel vanaf 142, maar deze werd gemist. Kim Huybrechts gooide de single 9 en de dubbel 8. Hierdoor won België de koppelpartij met 4-0 en wisten zich zo ten koste van Engeland te plaatsen voor de halve finale.

Duitsland – Nederland (3)
De laatste partij van de middag ging tussen Nederland en gastland Duitsland. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld namen het op tegen Max Hopp en Martin Schindler.

De eerste single partij in deze ontmoeting ging tussen Michael van Gerwen en Martin Schindler. De eerste twee legs gingen met de darts mee. Van Gerwen wist nogmaals zijn leg te houden. In leg vier wist de Nederlander de eerste break van de wedstrijd te plaatsen. Dit deed hij door een super sterke 148-finish. De break wist hij te verzilveren doormiddel van een 82-finish (Bullseye-D16) en zo ook de wedstrijd naar zich toe te trekken. Nederland kwam zo op een 1-0 voorsprong.

De laatste single van de middag ging tussen Raymond van Barneveld en Max Hopp. In de eerste leg miste Hopp twéé darts op Tops, waarna Barney 58 uitgooide voor de break. Deze break wist hij ook te verzilveren via een 46-finish. De derde leg ging wederom heel eenvoudig naar de Nederlander. Hopp kreeg nog een kansje vanaf 121, maar hij miste de D14. Barney wist met zijn 2de pijl de dubbel 8 te raken. Nederland wist zich als laatste te plaatsen voor de halve finale

Overzicht avondsessie

Schotland (1) 2-0 Japan
Wales (5) 1-2 Australië (4)
Engeland (2) 1-2 België (7)
Duitsland 0-2 Nederland (3)

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in