Schotland wint na koppels van Australië, Nederland naar finale ten koste van België

Vanavond worden de halve finales en de finale gespeeld voor de World Cup of Darts. Lees hier alles terug van de halve finales.

Schotland (1) – Australië (4) 
De eerste halve finale ging tussen Schotland en Australië. Gary Anderson en Peter Wright namen het op tegen Simon Whitlock en Kyle Anderson.

De eerste single ging tussen Peter Wright en Simon Whitlock. Whitlock wist meteen een break te plaatsen doormiddel van een super 130-finish (T20-T20-D5). Wright wist de break gelijk ongedaan te maken via de D18. De derde en vierde leg gingen beide met de darts mee. Wright wist overtuigend de vijfde leg te pakken, maar Whitlock deed hetzelfde in leg 6. In de decider was het Wright die het sterkste was en zo Schotland op voorsprong bracht.

De tweede single ging tussen Gary Anderson en Kyle Anderson. De eerste twee legs gingen allebei met de darts mee. In leg drie kreeg Gary een kansje vanaf 94, maar deze liet hij onbenut. Kyle wist met zijn laatste pijl de D20 te vinden en zo weer op voorsprong te komen. Gary miste in leg vier aardig wat dubbels, maar wist zijn leg alsnog zonder enige moeite te behouden. Gary kreeg één pijltje voor de break, maar miste deze. Kyle vond met zijn tweede pijl de D10. De zesde leg ging heel eenvoudig naar Gary die begon met twee keer 180. In de decider trok Kyle aan het langste eind doormiddel van een 130-finish. Hierdoor bracht hij Australië terug naar 1-1 en dwong een koppelpartij af.

In de koppelpartij was het Schotland die ijzersterk begon en al heel snel uitliep naar een 3-0 voorsprong. Australië vocht zich knap terug en had het geluk dat Wright vijf matchdarts had gemist. De mannen van Down Under wisten mede daardoor terug te komen naar 3-3. De decider ging heel eenvoudig weer naar Schotland. Wright miste nog een pijltje, maar matchdart nummer zeven was raak. Schotland plaatst zich ten koste van Australië voor de finale.

België (7) – Nederland (3) 
De andere halve finale ging tussen Kim Huybrechts en Dimitri van den Bergh tegen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld.

De eerste single partij ging tussen Kim Huybrechts en Michael van Gerwen. De eerste ging naar Van Gerwen nadat Kim een pijltje miste op D20. Huybrechts wist ook zijn eigen leg te houden door deze keer wel D20 te gooien. Heel eenvoudig wist MvG zijn eigen leg weer te houden. Doormiddel van een super 106-finish wist de Belg hetzelfde te doen. Wederom zonder enige problemen wist Van Gerwen zijn leg weer te houden. In de zesde leg miste Huybrechts de Bullseye vanaf 121 en vervolgens de D4. De Nederlander strafte het af door met zijn laatste de D15 te raken. Nederland kwam hierdoor op een 1-0 voorsprong.

De laatste single van de halve finale ging tussen Dimirti van den Bergh en Raymond van Barneveld. De eerste leg leverde al een spectacle op met 3 keer 180. Van den Bergh miste een dart op D14 waarna Van Barneveld de D18 wel wist te vinden en zo een break plaatste. De break wist hij ook te verzilveren doormiddel van een fantastische 161-finish. In leg drie wist de Belg zijn eigen leg te houden. Van den Bergh wist met een hele sterke leg terug te breaken. Van Barneveld wist meteen weer te breaken met een hele knappe 97-finish. De Belg miste nog een 121 finish op de Bull, waarna ”RvB” het afmaakte via D2. Nederland wist zich relatief eenvoudig te plaatsen voor de finale.

 

Overzicht halve finale
Schotland (1) 2-1 Australië (5)
België (7) 0-2 Nederland (3)

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in