Van Gerwen na de klinkende zege op Zuid-Afrika: “Ik denk dat we allebei nog beter kunnen”

FOTO: Kelly Deckers (PDC)

Gisterenavond was het opnieuw de beurt aan Team Nederland om zich te bewijzen tegen ditmaal Zuid-Afrika. Na twee single partijen waren uiteindelijk beide Nederlanders met 4-0 te sterk voor hun tegenstanders waardoor het een simpele avond voor de heren werd. Lees hieronder hun reacties terug. Wedstrijden gemist? Bekijk ze hieronder terug!

“Ik denk dat we niet mogen klagen; we winnen allebei 4-0 en ik denk dat ze geen schijn van kans hadden tegen ons. Ik denk dat wij alle twee nog beter konden, maar dit was genoeg en daar gaat het uiteindelijk om” zei een duidelijk tevreden Michael van Gerwen.

De huidige nummer één van de ranking vertelde nog dat hij zich niet helemaal fit voelde voorafgaande aan de wedstrijd: “Ik voelde me niet helemaal lekker, want ik at wat voor de wedstrijd en dat viel niet helemaal goed. Daardoor moest ik overgeven en zoals je kan zien heb ik ook iets opgelopen bij mijn oog zoals jullie misschien wel konden zien, maar geen idee wat het is. Ik baalde ervan dat mijn buik van streek was maar uiteindelijk win je de wedstrijd en daar gaat het om.”

Van Barneveld blikte alvast vooruit op de clash met Duitsland: “Morgen wacht Duitsland en dan zullen we het publiek natuurlijk tegen ons hebben. Ze zingen iedere keer: ‘Zonder Nederland naar het WK’ en dat is wel irritant dus volgens mij moeten we dat even gaan rechtzetten.”

Barney sprak nog mooie woorden over zijn Duitse collega’s want volgens hem zijn ze twee top-darters maar Van Gerwen dacht daar toch anders over: “Daar ben ik het niet mee eens. Ze zijn eerder sub-top want ik vind niet dat zij aan onze kwaliteiten kunnen tippen.” Van Barneveld was het daarmee eens en voegde eraan toe: “Nouja wellicht niet top-darters maar met hun thuisvoordeel zal het toch een lastige pot worden. Vorig jaar werd het na de single’s 1-1 waarna we ze echt wegveegde in de koppels, dit jaar gaan we gewoon voor een 2-0.”

bron: RTL7 darts

Bekijk hier de twee wedstrijden tegen Zuid-Afrika terug!

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in