Deelnemersveld WK wordt uitgebreid naar 96 spelers, met twee vrouwelijke darters

FOTO: Lawrence Lustig (PDC)

De PDC heeft vanmiddag in Alexandra Palace groot nieuws bekend gemaakt over het WK. Het deelnemersveld wordt namelijk uitgebreid naar 96 spelers. Eerdere jaren was het altijd 72 spelers. Lees hier meer. 

Voorheen moesten de geplaatste spelers beginnen in de eerste ronde. Vandaag werd bekend dat de top 32 van de PDC Order of Merit pas hoeven te starten in de tweede ronde. In de eerste ronde worden 32 wedstrijden gespeeld met de top 32 van de Pro Tour Order of Merit en 32 internationale qualifiers.

Internationale Qualifiers
De PDC heeft verschillende kwalificatietoernooien opgezet. Daarnaast zullen ook spelers op verschillende rankings beloond worden met een plaats op het WK. De PDC heeft het als volgt ingedeeld:
-Twee dames die zich kwalificeren tijdens de UK Qualifier en de Rest of the World Qualifier
-Top twee van de PDC Nordic & Baltic Ranking
-Top twee van de Development Tour Order of Merit
-Winnaar DPA Ranking
-Winnaar PDC Youth Championship
-Winnaar DPA Oceanic Masters
-Winnaar kwalificatietoernooi in China
-Winnaar kwalificatietoernooi in Japan
-Winnaar kwalificatietoernooi in India
-Winnaar kwalificatietoernooi in Afrika
-Winnaar kwalificatietoernooi in Nieuw-Zeeland
-Winnaar kwalificatietoernooi in Zuid-Amerika
-Winnaar kwalificatietoernooi in Centraal-Europa
-Winnaar kwalificatietoernooi in Zuid-Europa
-Winnaar kwalificatietoernooi in Oost-Europa
-Winnaar kwalificatietoernooi in West-Europa
-Winnaar van de Duitse SuperLeague
-Winnaar van de Tom Kirby Memorial Irish Matchplay
-Winnaar North American Championship
-Winnaar Challenge Tour Order of Merit
-Winnaar EADC Kwalificatietoernooi
-De nummer 1 van Amerika
-De nummer 1 van Canada
-De finalisten van de PDPA Qualifier
-Top 4 PDC Asia Ranking

Barry Hearn
De baas van de PDC, Barry Hearn was ook aanwezig bij de persconferentie en zei het volgende er over: “Het William Hill World Darts Championship is een fenomeen in de wereldwijde sport geworden, gezien de ongelooflijke groei in de afgelopen jaren, maar deze aankondiging tilt het toernooi naar een geheel nieuw niveau. Het wereldkampioenschap is in het decennium jaar na jaar gegroeid sinds onze verhuizing van de Circus Tavern naar Alexandra Palace, het perfecte huis voor zo’n prestigieus evenement. Door te uitbreiden naar 96 spelers zullen niet alleen meer spelers van onze Pro Tour worden beloond, maar ook 32 qualifiers die toetreden tot ‘s werelds beste 32 spelers, maar ons biedt ook de mogelijkheid om de internationale qualifiers uit te breiden. We vonden ook dat het belangrijk was om twee plaatsen te garanderen voor vrouwelijke spelers, die naar kwalificatiewedstrijden uit de UK en de rest van de wereld zullen gaan. Gecombineerd met de talenten in het darten, rijzende sterren van over de hele wereld en nieuwe gezichten die de kwalificatiewedstrijden winnen, belooft dit een ongelooflijk toernooi en een feest van darten voor fans te worden in Ally Pally of om het toernooi later te zien dit jaar.”

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in