Nederland pakt de leiding op World Cup of Darts Ranking, Oostenrijk daalt drie plaatsen

FOTO: Kelly Deckers (PDC)

Team Nederland wist zondagavond voor de vierde keer de World Cup of Darts trofee om hoog te houden. Ze waren te sterk voor Gibraltar, Zuid-Afrika, Duitsland, België en Schotland. Na afloop van het toernooi werd de World Cup of Darts Ranking door Dutch Darts Medium bijgewerkt. Lees hier meer. 

De ranking vooraf de World Cup of Darts ziet er als volgt uit:Screenshot 2017 06 05 at 10.48.16 e1496654869684 - Nederland pakt de leiding op World Cup of Darts Ranking, Oostenrijk daalt drie plaatsen

Door de vierde titel van Nederland weten zij de koppositie over te pakken van Engeland, die dit jaar in de kwartfinales werden uitgeschakeld door België. Het verschil tussen Nederland en Engeland is nu al gelijk 20.000 pond.

Aan de top 7 veranderde niks. Het verschil werd tussen de landen wel kleiner. Zo was het verschil vooraf de World Cup tussen de nummer 3 en 6 35.000 pond, nu is het 17.000 pond. Dat komt mede door de halve finales van België en Australië en de finaleplaats van Schotland. Het verschil tussen de Schotland en Noord-Ierland is nu 30.000 pond.

De eerste grote verandering was Oostenrijk. Doordat ze in de eerste ronde verloren van de sterk Japanners dalen ze van plek 8 naar plek 10. Duitsland en Spanje gaan over het land heen, Duitsland bereikte de kwartfinales en Spanje verloor van Australië in de tweede ronde. Als de PDC volgend jaar kijkt naar deze ranking, dan zal Duitsland geplaatst zijn en niet Oostenrijk.

Een andere grote verandering was de plaats van USA. Door een 5-1 verliespartij van de Verenigde Staten tegen Schotland lagen ze meteen de eerste ronde eruit. USA daalt van plek 14 naar 17. Landen als Japan, Finland en Singapore profiteerden door hun eerste ronde wel te winnen. Alleen Japan wist het verder te schoppen, door naast Oostenrijk ook Canada te verslaan. Japan daardoor te stijgen van plek 17 naar plek 13.

Team Brazilië wist net als vorig jaar de eerste ronde te winnen, dit keer was het een eenvoudige 5-1 overwinning op Denemarken. In de tweede ronde was Team Schotland met 2-0 te sterk. Door de overwinning van Brazilië in de eerste ronde schrijft het land weer 8.000 pond bij en stijgen ze van plek 34 naar plek 28! Ze stijgen dus 8 plaatsen!

Het laatste land die een grote stijging doormaakte op de ranking was Zwitserland. Het land wist geschiedenis te schrijven door voor de eerste keer de tweede ronde te halen. Ze versloegen in de eerste ronde China met 5-2. In de tweede ronde wisten ze bijna te stunten door Wales te verslaan. Fehlmann won van Price met 4-3, Clayton wist Wales te redden door zijn single met 4-0 te winnen. Het allesbeslissende koppel werd uiteindelijk door Wales met 4-1 gewonnen. Zwitserland schreef dus ook 8.000 pond bij en stijgt van plek 38 naar plaats 34.

De bijgewerkte World Cup of Darts Ranking is hieronder te vinden. World Cup of Darts Ranking Nederlands - Nederland pakt de leiding op World Cup of Darts Ranking, Oostenrijk daalt drie plaatsen

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in