Nederland pakte vierde World Cup of Darts titel: ‘Om met deze jongen te gooien is uniek’

FOTO: Kelly Deckers (PDC)

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld wist zondagavond de vierde titel voor Team Nederland te pakken op de World Cup of Darts. Na afloop stonden ze Arjan van der Giessen ter woord. 

“Geloof me nou, win ik eindelijk een keer iets en dan krijg ik een medaille en dan valt hij op de grond ook nog. Ik dacht dit kan niet. Ik kreeg wel een tikje van Gary, want die gooide er een paar 180’ers in en die gaf me even dartles. Ik koppel gooide ik gelukkig goede finishes met een 135 en 96-finish”, verteld Van Barneveld tegenover RTL7Darts. “Je pakte het in de koppels erg goed op, heel goed”, complimenteerde de nummer 1 van de wereld.

“We waren niet favoriet, we waren derde geplaatst dit jaar”, lachte Van Gerwen. “Natuurlijk waren we favoriet, maar om het dan weer waar te maken, je moet het wel elke keer doen. Ik denk dat we een fantastisch toernooi hebben gespeeld, beide van ons, weinig fouten gemaakt en misschien wel het beste koppeltoernooi ooit.”

Geweldig dat ik mijn hoogste toernooigemiddelde ooit vandaag speelde, maar ik kreeg vandaag ook nog een prijs van de beste in de broek. Om met deze jongen te gooien is uniek, elke keer dat je er achter staat gooit hij een twee triples. Je wint die koppel, en dan sta je te kijken, echt niet gemakkelijk, bij Van Gerwen-Anderson want Anderson kan ook ongelofelijk goed gooien. Dan veegt hij hem zo weg en dat is heel relaxed ingooien”, sloot ‘RvB af tegen Van der Giessen.

Bekijk hieronder het moment terug dat Van Gerwen de winnende dubbel gooide voor Nederland.

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in