De Graaf verliest van Labanauskas, West en de ‘9-darter hero’ door naar tweede ronde

FOTO: Chris Dean (PDC)

Afgelopen middag is de Gibraltar Darts Trophy van start gegaan. In de middagsessie stonden een aantal mooie partijen op het programma. |Jeffrey de Graaf kwam o.a. in actie tegen Darius Labanauskas. Lees hier alles terug over de middagsessie. 

Jeffrey de Graaf mocht het in de tweede partij van de middag opnemen tegen de darter uit Litouwen, Darius Labanauskas. De Graaf begon goed met scoren maar kreeg de dubbel er niet in. Labanauskas kwam op een 2-0 voorsprong, doordat De Graaf 4 darts op de dubbel miste. Met een knappe 109-finish brak De Graaf meteen terug. Met twee 11-darter op een rij kwam Labanauskas op een 4-1 voorsprong. Vervolgens gingen er 3 legs met de darts mee. In de negende leg gooide de Nederlander twee keer 180 op een rij. Uiteindelijk ging het mis op de T15. Uiteindelijk werd het een 10-darter op meteen terug te breaken. De Graaf miste een 90-finish om zijn eigen leg te houden, ‘Lucky D’ wist D8 te raken voor een 6-4 overwinning.

Toni Alcinas speelde afgelopen middag tegen Steve West in een partij waar hoog niveau werd verwacht, uiteindelijk werd dat het niet. West begon sterk door de eerste 2 legs met een 100 en 81-finish te pakken. Vervolgens gingen er 2 legs met de darts mee in 13 pijlen. In de vijfde leg miste Alcinas 2 darts op tops, West profiteerde door 64 uit te gooien voor de break. Met een geweldige 150-finish wist Alcinas gelijk terug te breaken naar 4-2. Met een 78-finish hield de Spanjaard zijn eigen leg en was helemaal terug in de partij. De achtste leg bleek cruciaal. Er werden veel dubbels gemist, Alcinas miste er in totaal 3 en West 4. Het was West die de leg via D6 pakte voor een 5-3 voorsprong. Alcinas miste in zijn eigen leg 2 darts op D18, West gooide net als in leg 9 D6 voor een 6-3 overwinning.

De middag werd afgerond met een partij tussen een voormalige finalist in Gibraltar, Jamie Lewis, en de darter die de enige 9-darter op de European Tour gooide, Ross Smith. Smith begon goed door de eerste 3 legs te pakken met o.a. een 88-finish. Met een 13-darter hield Lewis zijn eigen leg en kwam terug tot 3-1. Smith miste in zijn eigen leg een 68-finish op D16, Lewis profiteerde door D14 te gooien voor de rebreak. Met een knappe 110-finish brak Smith gelijk terug naar 4-2. Met een 12-darter brak ‘Fireball’ voor de tweede keer en zette de stand op 4-3. Wederom kon Lewis de break niet verzilveren, het was Smith die 66 uitgooide voor een 5-3. Met een 16-darter hield de ‘9-darter hero’ zijn eigen leg en won zo met 6-3.

Uitslagen middagsessie:
Michael Barnard (95,83) 6-3 Krzysztof Ratajski (87,99)
Darius Labanauskas (95,94) 6-4 Jeffrey de Graaf (95,71)
Brendan Dolan (88,22) 6-4 James Wilson (88,97)
Mike De Decker (95,45) 6-5 Matt Padgett (91,59)
Andy Boulton (98,94) 6-5 Ritchie Edhouse (97,43)
Hannes Schnier (77,51) 6-2 Roy Asquez (69,28)
Steve West (93,34) 6-3 Toni Alcinas (89,53)
Ross Smith (91,99) 6-3 Jamie Lewis (97,01)

Programma avondsessie:
Adam Huckvale vs Richie Burnett
Robert Thornton vs Cristo Reyes
Barrie Bates vs Vincent van der Voort
Paul Nicholson vs Antony Lopez
Mark Dudbridge vs Max Hopp
Jermaine Wattimena vs Tony Dawkins
Chris Dobey vs Steve Lennon
Adrian Lewis vs Clayton Otton

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in