Schindler domineert op Development Tour

FOTO: PDC Europe

Het derde weekend van de Development Tour 2018 is volledige gedomineerd door Martin Schindler. De jonge Duitser wist beide zijn finales te winnen en onderweg zorgde hij voor een aantal hoge gemiddeldes. Ook met het oog op het WK deed hij goede zaken, doordat vanaf dit jaar de nummer 1 en 2 van de Development Tour hier mogen starten. Lees hier meer.

Development Tour 9
Met de speelrondes van twee weken geleden nog goed in het achterhoofd begonnen de jonge honden vandaag weer aan de Development Tour. De meeste van deze spelers hadden vorige week een vrij weekend, de winnaar van toernooi 8 niet. Martin Schindler stond vorige week nog aan de zijde van Max Hopp, nu speelde hij voor zichzelf en dat deed hij voortreffelijk. Met twee simpele 4-1 overwinningen op Aaron Russell en Jack Tweddell begon hij zijn toernooi. Hij vervolgde dit met weer twee identieke 4-1 overwinningen, dit keer tegen Melvin de Fijter en Rowby John Rodriguez. Bij de laatste 16 kwam hij echter maar net goed weg, hij versloeg hier Harry Ward 4-3. In de kwarfinale stond hij ook weer 3 legs af maar won hij er zelf 5, dit keer tegen Callan Rydz. In de halve finale was Luke Humphries nu de tegenstander. De Engelsman had vorig weekend een toernooi gewonnen maar zou daar vandaag niet in slagen. ‘The Wall’ won met 5-2. In de finale trof hij nu een speler die vorig weekend ook al een drukke paar dagen had gehad. Dimitri Van den Bergh was toen 1 van de meest opzienbarende spelers. Schindler liet echter duidelijk zien wie in de finale de sterkste was, het werd maar liefst 5-0.

Development Tour 10
De klasse die Schindler in de finale toonde nam hij mee naar het tweede toernooi van de dag. Voor het eerst dit jaar wist een speler op één dag twee toernooien te winnen. Met een overtuigende 4-0 overwinning op op Tadhg Carroll trapte hij zijn zegetocht af. Bradley Brooks bracht hem daarna bijna in de problemen maar Schindler wist toch met 4-3 te winnen. Lewis Pride en Ciaran Teehan werden vervolgens met 4-1 en 4-0 verslagen. Ook Bradley Kirk had niks in te brengen (4-0), terwijl George Killington in de kwartfinale ook werd verslagen. Dit gebeurde met net iets meer tegenstand, namelijk 5-3. Met Rowby-John Rodriguez ontmoette hij in de halve finale iemand die dit jaar ook al een toernooi had gewonnen. Net als tegen Killington stond hier uiteindelijk 5-3 als eindstand op het bord. In de finale stond nu de wat onbekendere George Gardner als tegenstander. De Engelsman kende een goed toernooi, maar Schindler verpulverde hem in de finale (5-1).

Nederlanders
18 Nederlanders begonnen op zaterdagochtend aan het negende toernooi. Niels Zonneveld begon zelfs als de nummer 1 aan het toernooi. Hij haalde twee keer ‘slechts’ de laatste 64 en zakte daardoor naar plaats 2. Twee keer haalde een landgenoot de halve finale. In het eerste toernooi wist Maikel Verberk deze ronde te behalen in slechts zijn eerste Development Tour toernooi van het jaar. Hij verloor hierin van Dimitri Van den Bergh. Geert Nentjes blonk in het daaropvolgende toernooi uit. Hij moest echter zijn meerdere erkennen in George Gardner (5-3). Berry van Peer haalde tijdens het eerste toernooi van de dag de kwartfinale met een aantal hoge gemiddeldes. Hij verloor van Maikel Verberk.

Stand
Door zijn twee overwinningen heeft Schindler de leiding in het klassement stevig in handen genomen. De top twee mag aan het eind van het jaar naar het WK, op dit moment heeft Niels Zonneveld dat tweede ticket in handen. Zie hier de volledige stand.
DT10 2 512x301 - Schindler domineert op Development Tour

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in