Wattimena verslaat titelverdediger, Van Gerwen wint Nederlands onderonsje

FOTO: Taylor Lanning

Afgelopen avond werden de laatste 8 partijen van de tweede ronde voor de Gibraltar Darts Trophy gespeeld. In totaal kwamen er 3 Nederlanders in actie, helaas namen er twee het tegen elkaar op. Lees hier meer over de avondsessie terug.

In de tweede partij van de avond nam Jermaine Wattimena het op tegen de titelverdediger, Michael Smith. Wattimena begon sterk aan de partij door de eerste twee legs in 16 darts te pakken. Wattimena mist in zijn eigen leg twee darts op de dubbel, Smith gooit 68 uit voor de rebreak. Smith wist de break niet te verzilveren, Wattimena gooide 65 uit voor 3-1. Ook Wattimena kan zijn eigen leg niet houden, Smith gooide 90 uit voor 3-2. Deze keer hield Smith wel zijn eigen leg en zette de stand op 3-3. Met een 14-darter bleef Wattimena in de wedstrijd. In de achtste leg miste Smith 2 darts op de dubbel, Wattimena gooide D8 voor de break en de 5-3 voorsprong. Wattimena kon de wedstrijd in zijn eigen leg afmaken maar miste 4 matchdarts, Smith profiteerde en pakte twee legs op een rij, met een 142-finish, voor een gelijke stand; 5-5. In de beslissende leg ging het gelijk op, maar het was uiteindelijk toch de Nederlander die met een 72-finish met 6-5. Hiermee schakelde ‘The Machine Gun’ de nummer 2 geplaatste en titelverdediger uit!

In de vierde partij van de avond speelden Michael van Gerwen en Vincent van der Voort tegen elkaar. De eerste 5 legs gingen met de darts mee. Van Gerwen miste in zijn eigen leg 2 darts op de dubbel, Van der Voort profiteerde door via D2 op een 4-2 voorsprong te komen. Met een 14 en 11-darter kwam Van Gerwen sterk terug tot 4-4. In de negende leg wist Van der Voort 92 niet uit te gooien, Van Gerwen strafte het af door 90 in 2 pijltjes uit te gooien voor de break. Met een 60-finish wist de nummer 1 van de wereld de wedstrijd af te sluiten en won daarmee met 6-4 van zijn goede vriend, Vincent van der Voort. Van Gerwen noteerde een gemiddelde van 107,86, Van der Voort deed het net iets minder en eindigde op 102,43.

Uitslagen avondsessie:
Joe Cullen 6-1 Darius Labanauskas
Jermaine Wattimena 6-5 Michael Smith
Rob Cross 6-5 Cristo Reyes
Michael van Gerwen 6-4 Vincent van der Voort
Paul Nicholson 6-4 Dave Chisnall
Adrian Lewis 6-3 Mensur Suljovic
Chris Dobey 6-3 Mervyn King
Peter Wright 6-2 Michael Barnard

Het programma van morgen is te vinden op ons toernooicenter.

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in