Van Gerwen, West, Nicholson en Lewis naar de halve finales in Gibraltar

FOTO: PDC Europe

De kwartfinales van de Gibraltar Darts Trophy zijn gespeeld. Lees hier de verslagen van de kwartfinales terug. 

De eerste kwartfinale ging tussen Michael van Gerwen en Jonny Clayton. De eerste 5 legs gingen met de darts mee. Clayton miste in zijn eigen leg een 148-finish op D14, met een 82-finish brak Van Gerwen naar 4-2. Met een 72-finish wist de Nederlander de break te verzilveren. Met een 75-finish wist Van Gerwen de winst veilig te stellen en wint zo 6-2 van Clayton.

De tweede kwartfinale ging tussen Steve West en Rob Cross. De eerste 3 legs gingen met de darts mee. Cross miste in zijn eigen leg 6 darts op de dubbel, West profiteerde door tops te gooien voor de break naar een 3-1 voorsprong. Met een 16 en 13-darter op een rij kwam Cross terug tot 3-3. Vervolgens gingen alle legs met de darts mee. In de beslissende elfde leg wist West een 11-darter te produceren voor een 6-5 overwinning.

De derde kwartfinale ging tussen Gerwyn Price en Paul Nicholson. De eerste 2 legs gingen met de darts mee. Met een 15-darter wist Nicholson te breaken. Nicholson gooide een slechte eigen leg, waardoor Price meteen terug brak. Price miste in zijn eigen leg een 170-finish op de bull, Nicholson gooide 35 uit voor de derde break in de partij. Met een 58-finish wist Nicholson de break te verzilveren voor een 4-2 voorsprong. Met een 14-darter pakte Nicholson de volgende break en een 5-2 voorsprong. Met finishes van 80,25 en 103 kwam Price helemaal terug in de wedstrijd en moest de elfde leg beslissing brengen. In de beslissende leg begon Price met 180 en 140, maar miste 6 matchdarts. Nicholson profiteerde optimaal door 51 uit te gooien voor een 6-5 overwinning en een plaats in de halve finales.

De laatste kwartfinale ging tussen Adrian Lewis en Peter Wright. De eerste 5 legs gingen met de darts mee. In de zesde leg miste Wright drie darts op de dubbel, Lewis strafte het af door via D12 naar 4-2 te breaken. Met een 81-finish brak Wright meteen terug, maar miste in zijn eigen leg wederom dubbels waardoor Lewis naar 5-3 brak. Met een 16-darter wist Lewis de wedstrijd met 6-3 te winnen.

Programma halve finales:
Michael van Gerwen vs Steve West
Paul Nicholson vs Adrian Lewis

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in