Van Gerwen wint eenvoudig van Boulton, Nicholson sinds 5 jaar weer naar de kwartfinales

FOTO: PDC Europe

Afgelopen middag werd de laatste 16 van de Gibraltar Darts Trophy afgewerkt. Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena hielden de Nederlandse eer hoog. Lees hier de verslagen van de middagsessie terug. 

De eerste wedstrijd ging tussen Michael van Gerwen en Andy Boulton. Van Gerwen wist de eerst 4 legs te pakken met finishes van 96,160 en 114. Vervolgens kwam Boulton terug naar 4-2 met o.a. een 116-finish voor de break. Met een 120-finish brak Van Gerwen terug en met een 105-finish sloot de Nederlander de partij af met een 6-2 overwinning.

In de tweede partij stonden twee Euro Tour winnaars tegen elkaar; Jonny Clayton en Max Hopp. Hopp miste in zijn eigen leg 1 darts op D8, Clayton strafte het meteen af door 104 uit te gooien voor de break. Met een 12-darter verzilverde Clayton de break. Vervolgens gingen er 2 legs met de darts mee. Met een 59-finish wist Clayton naar 4-1 te breaken. Hopp wist Clayton niet meer terug te breaken, het bleef bij zijn eigen leg. Clayton wist met een 86-finish met 6-2 te winnen van Hopp.

In de derde partij speelden Daryl Gurney en Steve West tegen elkaar. Ook West wist de eerste 4 legs te pakken met o.a. een 10-darter in de vierde leg voor de break. Met een 35-finish wist Gurney terug te breaken. Met een 88-finish wist West meteen terug te breaken voor een 5-1 voorsprong. Met een 13-darter wist West de wedstrijd met 6-1 te winnen.

In de vierde partij namen twee Premier League spelers het op tegen elkaar; Rob Cross en Simon Whitlock. Cross wist meteen in de eerste leg met een 14-darter te breaken. Via D16 hield Cross zijn eigen leg voor 2-0. Er gingen vervolgens 4 legs met de darts mee. Met een 117-finish brak de wereldkampioen voor de tweede keer in de wedstrijd en nam een 5-2 voorsprong. Cross hield zijn eigen leg met een 13-darter en won zo met 6-2 van Whitlock.

In de vijfde partij nam de tweede Nederlander, Jermaine Wattimena, het op tegen Gerwyn Price. De eerste 2 legs gingen met de darts mee. In de derde leg gooide Wattimena D4 voor de break. Wattimena miste in zijn eigen leg 2 darts op D16, Price strafte het af door met een 170-finish terug te breaken. Er gingen vervolgens 3 legs met de darts mee. Wattimena miste in zijn eigen leg een 64-finish, Price gooide D2 en brak daarmee naar 5-3. Met een 16-darter wist Price de wedstrijd met 6-3 te winnen.

In de zesde partij speelden Joe Cullen en Paul Nicholson tegen elkaar. Cullen begon goed door de eerste 2 legs te pakken met een 150-finish voor de break. Met een 62-finish brak Nicholson meteen terug en hield met een 121-finish zijn eigen leg voor 2-2. De vijfde en zesde leg gingen met de darts mee. In leg 7 brak Nicholson met een 13-darter naar 4-3. Cullen zette de turbo aan en pakte met een 12-darter de break terug naar 4-4. Leg 9 en 10 gingen wederom met de darts mee. In de beslissende leg miste Nicholson een 71-finish voor de wedstrijd, Cullen miste 3 matchdarts waardoor Nicholson terug kwam op tops te gooien voor een 6-4 overwinning. Het is de eerste kwartfinale voor ‘The Asset’ sinds 5 jaar!

In de een-na-laatste wedstrijd namen twee topdarters het op tegen elkaar; Adrian Lewis en James Wade stonden tegenover elkaar in Gibraltar. De eerste 2 legs gingen naar de darter die de leg ook begon. In de derde leg brak Lewis met een 13-darter. Lewis miste in zijn eigen 2 darts op de dubbel, Wade brak via D10 terug. Vervolgens gingen er weer 2 legs met de darts mee. Wade miste in zijn eigen leg 2 darts op D12, Lewis wist 72 uit te gooien voor de break. Lewis wist met een 16-darter de break te verzilveren en leidde met 5-3. Wade kwam sterk terug door met een 61 en 121-finish er 5-5 van te maken. In de beslissende leg, die Wade begon, was het Lewis die met een 86-finish de partij met 6-5 won. Beide heren eindigden op een gemiddelde van afgerond 106!

De laatste partij ging tussen de nummer 3 geplaatste Peter Wright en Chris Dobey. Wright begon de partij geweldig goed. Met finishes van o.a. 141 en 121 nam de Schot al snel afstand van de Engelsman; 3-0. Vervolgens gingen er 2 legs met de darts mee. Dobey miste in zijn eigen leg een 126-finish op D6, Wright gooide D8 voor de tweede break. Met een 71-finish wist Wright de wedstrijd met 6-1 te winnen, mede dankzij een gemiddelde van 108,87.

Programma kwartfinales (vanaf 19:15 uur):
Michael van Gerwen vs Jonny Clayton
Steve West vs Rob Cross
Gerwyn Price vs Paul Nicholson
Adrian Lewis vs Peter Wright

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in