9-darter held Malicdem schrijft Asian Tour 6 op zijn naam

Noel Malicdem heeft het zesde toernooi van de Asian Tour op zijn naam geschreven. Hiermee werd hij de vierde speler dit jaar die dat voor elkaar heeft gekregen. Lees hier meer.

Op dag twee van de Asian Tour in Japan werd er dit keer met 125 spelers aan het toernooi begonnen. Drie spelers mochten de eerste ronde overslaan, namelijk Malicdem, Asada en Park. De andere 122 mochten wel meteen aan de bak. Voor Paul Lim was het weekend na deze ronde al helemaal over. De ‘Singapore Slinger’ had met Haruki Muramatsu weer een lastige tegenstander geloot. De Japanner was hier ook met 4-2 te sterk. Harith Lim, Paul Lim zijn teamgenoot op de World Cup of Darts, verloor ook meteen. Hij deed dit tegen Mikuru Suzuki (4-3).

De overige drie spelers mochten nu ook instromen. De BYE had Asada echter niet veel geluk gebracht. Zijn eerste wedstrijd van de dag verloor hij meteen met 5-1 van Tomoya Tsumura. Omdat Royden Lam en Lourence Ilagen vandaag niet aanwezig waren, was het nu duidelijk dat er een nieuwe naam als winnaar op de Asian Tour kon worden bijgeschreven. Hyunchul Park zou dit niet worden, hij verloor van Hisato Sotoosa (5-3).

Noel Malicdem was nu de hoogst geplaatse overgebleven speler in het veld. Bij de laatste 32 kreeg hij echter geen makkelijke wedstrijd voorgeschoteld. Tegen Tsz-On Yu kwam hij 2-0 achter, maar door onder andere een 13-darter wist hij de wedstrijd nog met 5-4 te winnen. Haruki Muramatsu werd wel uitgeschakeld, hij was de mindere tegen Shingo Enomata (5-3).

Met nog 16 spelers over waren al veel geplaatste spelers uitgeschakeld. Met Malicdem, Nebrida en Pupo waren er nog maar 3. Dit werden er zelfs 2, nadat Pupo met 5-4 verloor van Daisuke Akamatsu. Nebrida wist zijn wedstrijd wel te winnen, tegen Eikichi Nakanishi was hij nipt met 5-4 te sterk.

In de kwartfinale kwamen Enomata en Nebrida twee topspelers tegen over elkaar. Nebrida had vorig weekend twee keer de halve finale gehaald en was nu maar 1 overwinning verwijderd van een derde halve finale. Zover kwam het echter niet, Enomata was met 5-3 te sterk. Dit deed hij door een gemiddelde te gooien van 93.8. Malicdem ging ook simpel door, hij rekende af met Mitsumasa Hoshino (5-1).

Twee Japanners en twee Filipijnen waren nu nog over. Beide landen had ook 1 speler in elke halve finale, waardoor er een echte strijd tussen de twee landen uitbrak. In de eerste halve finale stonden Malicdem en Enomata tegenover elkaar. Malicdem liet hier echter niets van Enomata heel, hij won met 5-1. Met een gemiddelde van 95.29 en een finishpercentage van 62.5% was het een overtuigende overwinning.

De tweede halve finale ging tussen Christian Perez en Daisuke Akamatsu. Ook in deze wedstrijd was er een duidelijke winnaar. Akamatsu won namelijk met 5-2, en met een gemiddelde van 89.34 was dit ook zeer terecht. Net als Malicdem een wedstrijd eerder was zijn finishpercentage 62.5%.

Voor Malicdem was dit nu zijn tweede finale van het jaar, Akamatsu haalde voor het eerst deze ronde. Dit stukje ervaring zou misschien wel de doorslag kunnen hebben gegeven. Malicdem heerste namelijk de gehele wedstrijd en gunde Akamatsu maar 1 pijl op de dubbel. Deze pijl werd gemist, waardoor Malicdem met 5-0 zegevierde. Hij werd zo de vierde darter met een Asian Tour toernooi op zijn naam. Met een gemiddelde van 89.46 en een finishpercentage van 38.46% deed hij het net iets minder dan zijn halve finale, maar veel meer had hij hier ook niet nodig.

Uitslagen
AT6SCH 2 512x150 - 9-darter held Malicdem schrijft Asian Tour 6 op zijn naam

Stand
Na 6 van de 12 toernooien gaat Royden Lam aan de leiding. Het verschil tussen de top 4 en de rest van het veld is gegroeid door de overwinning van Malicdem.
AT6 2 512x253 - 9-darter held Malicdem schrijft Asian Tour 6 op zijn naam

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in