Dolan verrast Van Gerwen, halve finalisten bekend in Kopenhagen

FOTO: PDC Europe

De derde ronde en de kwartfinales van de Danish Darts Open zijn gespeeld. Michael van Gerwen was de enige Nederlander in actie. Lees hier meer.

Michael van Gerwen nam het in de laatste partij van de middagsessie op tegen Brendan Dolan. De eerste 3 legs gingen met de darts mee. Van Gerwen miste twee darts op de dubbel om zijn eigen leg te houden. Met een 76-finish wist Dolan te breaken naar 3-1. Met een 18-darter wist Van Gerwen meteen terug te breaken. Met een 78-finish verzilverde de Nederlander de break en zon stond het weer gelijk. Dolan wist zijn eigen leg te houden en kwam weer op voorsprong. Van Gerwen miste wederom twee darts op de dubbel voor zijn eigen leg, Dolan strafte het af door 86 uit te gooien voor een 5-3 voorsprong. Met een 12-darter brak ‘Mighty Mike’ gelijk terug naar 5-4. Dolan antwoordde perfect door met een 11-darter de wedstrijd te winnen! Dolan schakelt dus de nummer 1 van de wereld uit! Wie had dat verwacht!

De overige uitslagen van de derde ronde zijn terug te vinden op ons toernooicenter.

Vanaf 19:15 uur gingen we verder met de kwartfinales in Kopenhagen, zonder Michael van Gerwen en dat betekent dat we een nieuwe winnaar krijgen van de Euro Tour in 2018!

In de eerste kwartfinale namen Mensur Suljovic en Peter Wright het tegen elkaar op. Wright begon goed door een 3-1 voorsprong te nemen met finishes van 78,64 en 121. Suljovic kwam terug in de partij door met een 111-finish er 3-3 van te maken. Na een 4-3 voorsprong van Wright miste de Schot 5 darts op de dubbel om op matchpoint te komen. De Oostenrijker profiteerde daarvan en wist met twee 16-darters en een 14-darter met 6-4 te winnen.

In de tweede kwartfinale speelden Joe Cullen en Adrian Lewis tegen elkaar. De eerste 5 legs gingen met de darts mee. Cullen miste 3 darts op de dubbel in zijn eigen leg, via D4 wist Lewis te breaken naar 4-2. Cullen miste tops voor een 96-finish om gelijk terug te breaken, Met een 31-finish verzilverde Lewis op de valreep de break. Met een 75-finish wist Lewis de wedstrijd in het slot te gooien en wint met 6-2.

In de derde kwartfinale kwamen Mervyn King en Simon Whitlock in actie. De eerste twee legs gingen met de darts mee. Met een 14-darter wist Whitlock te breaken, maar verzilverde de break niet. King brak via D2 meteen terug. Leg 5 en 6 gingen met de darts mee. Met een 16-darter brak Whitlock voor de tweede keer in de partij, dit keer verzilverde de Australiër de break wel met een 55-finish voor 5-3. King bleef in de wedstrijd door zijn eigen leg te houden voor 5-4. Whitlock gooide 45 uit voor een 6-4 overwinning.

In de laatste kwartfinales namen Brendan Dolan en Steve West het op tegen elkaar. West begon geweldig aan de kwartfinale door de eerste 3 legs te winnen. Vervolgens gingen er 6 legs met de darts mee en dat betekende een 6-3 overwinning voor Steve West!

Programma halve finales:
Mensur Suljovic vs Adrian Lewis
Simon Whitlock vs Steve West

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in