Mensur Suljovic pakt Danish Darts Open-titel

FOTO: Kelly Deckers / PDC Europe

De Danish Darts Open zit erop en de winnaar is bekend! De Australiër Simon ‘the Wizard’ Whitlock nam het op tegen de Oostenrijker Mensur ‘the Gentle’ Suljovic. Lees hieronder het wedstrijdverslag.

Mensur Suljovic, die Adrian Lewis versloeg in de halve finale, begon de wedstrijd. Een 17-darter op dubbel 10 was genoeg voor een 1-0 voorsprong voor Suljovic. De volgende twee legs gingen allebei naar de speler die hem begon. Whitlock deed dat middels een 82-finish (Bull Dubbel 16) en Suljovic pakte zijn leg met een knappe 114-finish. In de vierde leg miste Whitlock een paar dubbels, waardoor Mensur kon profiteren vanaf 80: 3-1. Voor Whitlock was het belangrijk om niet verder achter te komen en een break kwam dan ook heel goed uit. Hij gooide een 15-darter op dubbel 4, waardoor het legverschil nog maar 1 was. Helaas voor Whitlock was het echter nog niet opgehouden met de breaks, want Suljovic brak vrolijk weer terug: 4-2. De volgende leg wist Suljovic wel zijn eigen leg te houden, waardoor het 5-2 kwam te staan. Whitlock laat zijn hoofd echter nog niet hangen, want hij knalde er direct een 140-finish op dubbel 10 achteraan voor de 5-3. Vanaf dit moment ging Suljovic echt als een sneltrein. Dat klinkt bijzonder voor een speler die bekend staat als een langzame speler, maar hij gooide een 13-darter en een 12-darter op rij voor een 7-3 voorsprong. De Oostenrijker had nu nog maar 1 leg nodig voor de winst in Denemarken. De pijlsnelle Mensur gooide 64 uit met 2 pijlen, waardoor hij daadwerkelijk de titel pakte! Het was een zeer geslaagde versie van de eerste Eurotour in Denemarken met een toppubliek.

Gemiddelde Suljovic: 99,3
Gemiddelde Whitlock: 94,8

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in