Whitlock en Suljovic naar finale Danish Darts Open

Het eerste Eurotour-evenement ooit in Denemarken is tot nu toe een veelbewogen toernooi. Vele verrassingen en veel leuke partijen. We zijn bij de halve finales aanbeland, met daarin Adrian Lewis tegen Mensur Suljovic en Simon Whitlock tegen Steve West. Lees hieronder de wedstrijdverslagen.

Adrian Lewis – Mensur Suljovic
De eerste halve finale, Lewis tegen Suljovic, beloofde geen spannende pot te worden, want Lewis heeft al bijna 10 jaar niet meer verloren van Suljovic in een knock-outtoernooi. Met een 14-darter op dubbel 10 opende Adrian ‘Jackpot’ Lewis op prima wijze. Suljovic wist vervolgens ook zijn eigen leg te houden: 1-1. In de derde leg was Lewis niet in 15 pijlen uit, waardoor Suljovic wist te profiteren met een 14-darter voor de voorsprong. Mensur mocht de 4e leg beginnen, die hij succesvol wist te behouden 53 uit te gooien. De volgende leg was niet zo’n beste leg, want beide heren kregen het niet voor elkaar om binnen 18-darts uit te zijn. Lewis kwam uiteindelijk goed weg met een 19-darter op dubbel 10: 3-2. Deze leg was echter wel het begin van een comeback voor Jackpot, want ook de volgende twee legs wist hij naar zich toe te trekken: 4-3. Suljovic ging echter niet bij de pakken neerzitten, want een 17-darter op dubbel 4 zorgde weer voor een gelijke stand. Lewis en Suljovic gooiden vervolgens allebei een 13-darter, waardoor het 5-5 kwam te staan. In leg 11 kwam Lewis, die ook enorm vaak 180 gooide, met een heerlijke 150 finish: T20, T18, D18. Hierdoor had hij nog maar 1 leg nodig voor een plek in de finale. Deze fantastische pot kreeg ook een fantastisch slot, want Suljovic kreeg het voor elkaar om er 6-6 van te maken. Lewis gooide de leg niet binnen 15-pijlen uit, waardoor Suljovic een kans kreeg vanaf 65. Single-bull en Tops zorgden ervoor dat de Oostenrijker de finale bereikt!

Gemiddelde Lewis: 102,3
Gemiddelde Suljovic: 99,9

Simon Whitlock – Steve West
De tweede halve finale was een verrassende: Whitlock tegen West. De wedstrijd kende een weergaloze start. Whitlock stond na 9 pijlen op 91 en West stond na 9 pijlen op 58. Whitlock mocht als eerst aanleggen en hij gooide hem uit op dubbel 16. In de tweede leg begon ‘The Wizard’ nog spectaculairder, want hij begon met 6 perfecte pijlen. Hij maakte er helaas geen 9-darter van, maar hij pakte wel de leg via dubbel 8 (13-darter). Vervolgens miste Whitlock 4 pijlen voor een 3-0 voorsprong, waardoor hij West weer in de wedstrijd liet komen, want hij gooide 50 uit met 2 pijlen. Beide heren hielden vervolgens hun eigen legs, waardoor het 4-3 kwam te staan voor Whitlock. In de achtste leg gooide Steve West per ongeluk dubbel 12, terwijl hij op 10 stond. Whitlock profiteerde hiervan met een 64-finish op dubbel 16, waardoor hij het legverschil op 2 bracht: 5-3. In de volgende leg zorgde de Australiër met een 68-finish en een 15-darter voor een voorsprong van 3 legs, waardoor hij nog maar 1 leg was verwijderd van een finaleplaats. Steve West maakte er vervolgens in zijn eigen leg 6-4 van en in de leg erna leek hij er ook 6-5 van te gaan maken, maar hij miste 5 pijlen op de dubbel, waardoor Whitlock 25 kon gaan uitgooien voor de winst. Dit deed hij op dubbel 8, waardoor Suljovic tegen Whitlock de finale zal zijn.

Gemiddelde Whitlock: 97,1
Gemiddelde West: 96,5

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in