Marko Kantele wint PDCNB 8; Larsson en Labanauskas virtueel naar WK

Zondagmiddag werd het Scandinavische-dartweekend in Zweden afgesloten met de achtste PDC-Nordic&Baltic ranking. Opnieuw gingen de beste darters uit Scandinavië en de Baltische Staten de strijd aan voor belangrijke punten om mogelijk het PDC-WK te behalen. Ook werd er gespeeld om twee Jeugd-WK tickets. Lees hier het verslag terug:

In de eerste ronde van het toernooi gebeurde nog niet veel verrassingen. Wel mocht de IJslandse equipe weer juichen. Beiden inzendingen lukte het om de tweede ronde te behalen, iets dat niet vaak gebeurt. Hallgrimur ‘Halli’ Egilsson lukte het om Roland Lenngren te verslaan (6-2) en Petur Gudmondsson versloeg Tellej Mjelde met 6-3.

De tweede ronde bestond al uit meer spannende wedstrijden. Onder andere Henrik Primdal uit Denemarken lukte het niet om te winnen van Daniel Larsson (6-1) en Dennis Nilsson versloeg Oskar Lukasiak met 6-2. Opvallend was de uitschakeling van Kim Viljanen, een Fin die gisteren nog de finale behaalde, die verloor van Andreas Harrysson (5-6), een man die nog niet vaak op het dartcircuit is verschenen. Voor de IJslanders was de tweede ronde het eindstation. Hallgrimur Egilsson vocht goed terug in een wedstrijd tegen Per Laursen, maar kon helaas niet winnen (6-4) en Petur Gudmondsson had het moeilijk tegen Rene Johansen (6-5).

In de derde ronde bleef de verrassing van het weekend, Andreas Harrysson, goed doorstomen. Hij won van de Zweed Dennis Nilsson met een monsterscore (6-1). Cor Dekker uit Noorwegen werd uitgeschakeld door Per Laursen (6-4) en Johan Engstrom won van zijn landgenoot Magnus Caris (6-3). Ook Ulf Ceder uit Finland lukte het niet om de kwartfinale te bereiken. Hij verloor van Ricky Naumann met 6-4.

De kwartfinales dan. Een aantal mooie wedstrijden. Labanauskas stuurde Engstrom naar huis (6-2) en Marko Kantele won van Per Laursen (6-2), dat zijn geen grote verrassingen. De andere twee wedstrijden waren meer bijzonder. Madars Razma won in een titanenstrijd van Daniel Larsson(6-4) en opnieuw wist Andreas Harryson te winnen. Dit maal van Ricky Naumann (6-5)

In de halve finale kon Andreas Harrysson niet opnieuw stunten. Hij verloor van Darius Labanauskas met 6-2. De andere halve finale werd met 6-4 gewonnen door Marko Kantele. De man uit Finland won van Madars Razma uit Letland. De finale werd uiteindelijk in een titanenstrijd gewonnen door Marko Kantele uit Finland. Hij wist met een leg verschil te winnen van de (virtueel) WK-ganger Darius Labanauskas uit Litouwen (6-5). Dankzij zijn finaleplaats neem Labanauskas de koppositie opnieuw over. Daniel Larsson staat op plaats 2 en is dus ook virtueel gekwalificeerd, maar mannen als Marko Kantele en Kim Viljanen kunnen nog gevaar vormen.

Kwartfinales:
Darius Labanauskas 6-2 Johan Engstrom
Madars Razma 6-4 Daniel Larsson
Andreas Harrysson 6-5 Ricky Naumann
Marko Kantele 6-2 Per Laursen

Halve finales:
Darius Labanauskas 6-2 Andreas Harrysson
Marko Kantele 6-4 Madars Razma

Finale:
Marko Kantele 6-5 Darius Labanauskas

DkZ8oLVWwAAS21J.jpg large 2 512x409 - Marko Kantele wint PDCNB 8; Larsson en Labanauskas virtueel naar WK

Kwalificatie Jeugd-WK
Voor het eerst besloot de PDC twee plaatsen voor Scandinavië te reserveren op het Jeugd-WK. Naast de PDCNB-ranking werd ook dit toernooi(‘tje) gehouden. Maar een teleurstellende acht deelnemers meldde zich aan voor het kwalificatietoernooi. Er waren alleen deelnemers uit Zweden en Denemarken.

Uitslagen:
Kwartfinale
Marcus Holm (DEN) 6-0 Viktor Tingstrøm (ZWE)
Nicolai Rasmussen (DEN) 6-1 Anton Resell (ZWE)
Hampus Norrstrøm (ZWE) 6-2 Victor Eirand (ZWE)
Daniel Jensen (DEN) 6-0 Thomas Moran (ZWE)

Halve Finale
Marcus Holm 1-6 Nicolai Rasmussen
Hampus Norrstrøm 6-5 Daniel Jensen

Nicolai Rasmussen en Hampus Norrstrøm hebben zich hierdoor gekwalificeerd voor het PDC-Jeugd-WK.

 

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in