Sublieme Asada pakt Asian Tour 7

Voor de tweede keer dit jaar heeft Seigo Asada beslag weten te leggen op een Asian Tour titel. Met een record gemiddelde had hij de finale behaald, waarin hij te sterk was voor Royden Lam. Lees hier meer.

Na een vakantieperiode van bijna 2 maand mochten de beste darters van Azië dit weekend weer aan twee nieuwe toernooien beginnen. In Kuala Lumpur, Maleisië, begonnen op de zaterdag 101 spelers aan het toernooi, het laagste aantal van het jaar. Door dit aantal kregen maar liefst 27 spelers een BYE naar de laatste 64. Bij de laatste 128 waren er zo maar 37 wedstrijden, waarvan Paul Lim er 1 mocht spelen. Hij deed dit tegen Yuya Akutsu en won gemakkelijk met 4-0. Xiaochen Zong noteerde het hoogste gemiddelde van deze ronde in zijn met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Wing Cheong So, namelijk 91.1.

De 27 andere spelers stroomden nu ook in en hier zaten ook de 8 geplaatste spelers bij. 3 van deze 8 waren na deze ronde al klaar voor de zaterdag. Haruki Muramatsu verloor nipt met 5-4 van thuisspeler Michael Pedley, terwijl Alexis Toylo met 5-3 van Yuanjun Liu verloor. Ook Daisuke Akamatsu, vorig toernooi nog finalist, verloor en hij deed dit met 5-4 tegen landgenoot Ryota Ishiwata. Twee spelers wisten in deze ronde een gemiddelde van boven de 100 te noteren. Paul Lim wist met een gemiddelde van 104.4 Rosli Bin Awang te slopen (5-0). Teng Lieh Pupo deed hier nog een schepje bovenop, hij wist tot een gemiddelde van 105.2 te komen tegen Shi Hao Yip (5-1).

Bij de laatste 32 wisten alle nog overgebleven geplaatste spelers hun wedstrijden wel te winnen. Royden Lam kwam echter wel goed weg. Hij stond na 6 legs 4-2 achter tegen Andy Villamor, hield zijn eigen leg in 23 darts (Villamor miste 3 matchdarts) en wist vervolgens ook de laatste 2 legs te winnen. Seigo Asada verging het een stuk makkelijker in zijn 5-1 overwinning op Kai Fan Leung, terwijl ook Lourence Ilagan met 5-3 wist te winnen van Atsushi Homma.

Nog 16 spelers zaten in het toernooi en hierbij waren 3 spelers uit het thuisland Maleisië. 1 daarvan wist ook in deze ronde zijn wedstrijd te winnen. Cher Kai Ang, die pas zijn eerste Asia Tour speelde, wist in deze ronde de tot dan toe goed spelende Xiaochen Zong met 5-3 te verslaan. De absolute topwedstrijd in deze ronde was echter het duel tussen Royden Lam en Paul Lim. Van beide mannen is bekend dat ze uitstekend kunnen darten en dat lieten ze ook hier zien. Beide darters speelden boven de 90 gemiddeld en net als in de vorige ronde kwam Lam met 4-2 achter. De ervaren Lim wist hier echter niks uit te halen. Hij mistte uiteindelijk 2 matchdarts, voordat Lam met een 12 darter de wedstrijd besliste.

In de kwartfinale was de complete top vier van de ranglijst nog aanwezig en alle vier zouden ook een ticket naar de halve finale boeken. Asada maakte de meeste indruk door met een gemiddelde van 92.4 Shingo Enomata met 5-3 te verslaan. Voor de laatste Maleisiër, Ang, was nu het eindstation bereikt, hij verloor met 5-1 van Noel Malicdem. Royden Lam en Lourence Ilagan boekten respectievelijk overwinningen op Thanawat Gaweenuntavong (5-2) en Keita Ono (5-2).

Op deze manier haalden de top vier van de ranglijst ook de laatste vier. Deze ranglijst zorgde er ook voor dat Royden Lam en Noel Malicdem in de eerste halve finale aan elkaar werden gekoppeld. Lam was dit toernooi al een paar keer goed weggekomen maar in deze wedstrijd heerste hij van begin tot eind. Hij begon de wedstrijd met een 13-darter, liet Malicdem de vierde leg pakken en eindigde met een 18-darter. Met een gemiddelde van 92,7 en een finishpercentage van 45% speelde hij een prima wedstrijd.

De andere halve finale werd gespeeld tussen Lourence Ilagan en Seigo Asada. De Japanner had al een overtuigend toernooi gespeeld en ging daarmee in deze wedstrijd verder. Na 5 legs, bij een stand van 4-1 in het voordeel van Asada, stond ‘The Ninja’ op een gemiddelde boven 110. Ilagan won hierna nog een leg maar met een 14-darter beëindigde Asada de wedstrijd. Zijn gemiddelde was een beetje gezakt maar met 107.6 nog steeds erg hoog. Zijn finishpercentage van 71% was ook van ongekend hoog niveau.

Zo stonden in de finale twee spelers tegen over elkaar die dat ook al in de finale van toernooi 5 deden. In Japan was Lam toen met 5-3 te sterk voor Asada, dit keer hoopt de Japanner aan het langste eind te trekken. Hij begon echter niet goed aan de wedstrijd en werd meteen gebroken. De drie legs daarna werden ook gewonnen door degene die als tweede aan de leg was gewonnen. Asada was daarna de eerste die zijn leg kon houden en brak Lam in de leg daarna met een 15-darter. Lam brak meteen terug en hield vervolgens ook zijn eigen leg. In de beslissende leg begon Asada met 60 maar door daaropvolgend 140, 134 en 121 te gooien kreeg hij 3 pijlen voor 46. De derde pijl ging in de dubbel 8 en zo wist Asada een tweede Asian Tour op zijn naam te schrijven. Met een gemiddelde van 86.5 en een finishpercentage van 41.4% speelde Asada niet zijn beste wedstrijd, maar dat zal hem weinig uitgemaakt hebben.

Uitslagen
AT7 2 512x151 - Sublieme Asada pakt Asian Tour 7

Stand
Doordat de top 4 van de ranglijst de halve finale haalde is er een grote kloof ontstaan tussen plek 4 en de rest. Zelfs een overwinning van de nummer 5 brengt hem niet in de top 4. Zie hier de stand:
AT7 Ranking 2 512x281 - Sublieme Asada pakt Asian Tour 7

Deel met:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw bericht in
Voer hier uw naam in